Avel/kullar

 

 

 

 

 

 

 Uppdaterad 2011 02 21

Valplådan - Valpar till salu .  För närvarnde har vi inga valpar till salu.

 

Planerade kullar 2011

Yorkshireterriervalpar efter mycket välmeriterade föräldrar väntas i början av april  2011

 

När du hämtar din valp hos oss är den:

Registrerad i SKK. Avmaskad 3 gånger. Veterinärbesiktigad, vaccinerad samt chipsmärkt och har en 3-årig doldafelförsäkring. Våra valpar är mycket hanterade och socialiserade då de växer upp tillsammans med oss och våra 7 tikar i hemmiljö. När valpen åker får den med sig mat som den ätit av o snuttefilt som luktar mamma o syskon. Som köpare får du också en skriftlig information om valpens utveckling samt skötselråd, bra att ha tillhands när den nya familjemedlemmen kommer hem. Sist men inte minst finns jag alltid tillhands för mina valpköpare. Min önskan är att ha en så långvarig relation som möjligt med de som väljer att köpa en valp av mej.

 Vid intresse av en valp från oss vänligen kontakta oss helst per telefon för mer information!

 

.

 Våra kullar 2009/2010 OBS! I nedanstående kullar är alla sålda.

Chihuahuavalpar  födda den 19 september 2010.

 

Mor: Royal Ming´s MaxMara, Thea Far: SUCH o DUCH Mini Fashion Magic Brindle Thropy, Torsten                                    

Vår läckra svarta lilla chihuahuatik Thea är parad med en svensk o dansk utställningchampion och fick 4 söta små troll i september. 3 tikar och en hane. 1 svart liten hane, 1 svart o vit tik samt 2 tikar som är  brindle  (svart/brun samt  majs/brun brindle) Samtliga är långhår och helt underbara!  Bilder på Thea och valparna hittar du i  galleriet.  Royal Ming´s Prada , Priori, Pygmalion och Personata  har alla funnit nya hem med mycket tid,  kärlek och chikompisar!

Stort tack till mina valpköpare.gi Jag önskar er  alla lycka till med era småvavvor,        

 

 

Yorkshireterriervalpar  födda den 20 september 2010


Mor: Royal Ming´s Xotic Pearl, Saga, efter SVENSK, NORDISK ,FINSK o INTUCH  Lil´s Take A Chance On Me

Far: SUCH, NUCH, DUCH, Jr LUCH samt NV 2010 Starym Royalty efter multichampion Camparis Las Vegas

 

Valpar efter mycket välmeriterade och sunda föräldrar. Saga nedkom lätt som en plätt med 2 underbara små fröknar och är den präktigast av alla att ta hand om sina små. Denna gång har hon också varit "lånemamma"  till  Theas c

hihuahuavalpar då hon haft så mycket mjölk att det räckt till ett helt fotbollslag!  Theas chivalpar har  emellanåt "gottat" sig i den långa pälsen och ätit sig stora och präktiga med god hjälp av Sagas "mjölkbar"! En duktigare avelstik får man leta efter hon är dessutom oerhört lydig och lojal mot allt och alla. Alla älskar Saga!

Stort tack till mina valpköpare Christine o Annica och lycka till med Rolyal Mings´s Cloetta och Chlotilde.

  Längre ned på denna sida kan du se hur det har gått för Sagas valp från förra kullen! 

 

 

Yorkshireterriervalpar födda 23 maj 2010.

Efter synnerligen sunda och välmeriteade föräldrar!

Mor: LP 1 Royal Ming´s Spice-Girl "Cayenne" 

Far:  DUCH, SUCH, NUCH, Jr LUCH, NV 2010, Starym Royalty

Tiken har officiell lydnadstitel LP 1 och var 2006 "Årets Lydnadsyork" i SYTS (Yorkshireterriersällskapet) .

Hon är också Sveriges enda york som tagit pris i lydnadsklass II samt är utställd med goda resultat.

Hennes tidigare avkommor har erhållit CHAMPIONAT, BIG, BIR, BIM, CK:n, HP:n

Far till valparna är INT.UCH,  Jr LUCH, samt NV 2010 Starym Royalty

Valparna i denna kull har en mycket gedigen stamtavla med genomgående mycket välmeriterade hundar.  En  kombination vi hoppas skall ge bra "utdelning" i såväl lydnads som utställningsringen!  Cayenne är den enda yorkshireterriertik som erhållit officiell lydnadstitel 2,5 kg stor! Förmodligen är hon nog dessutom ensam om att ha tagit pris i lydnadsklass 2, blivit "Årets lydnadsyork 2006" och vunnit KM i brukslydnad/appellklass på Hallsbergs Brukshundklubb! Hon är parallet med tävlandet i lydnad och agility också utställd med mycket god kritik. Cayenne har i tidigare kullar lämnat lovande valpar med stor framgång i utställningsringen som hittills belönats med både  Championat, BIG, BIR, Cert och CK:n på officiella utställningar. 3 st av hennes tidigare avkommor är exporterade varav en är Norksutställningschampion. Cayenne är en alert, klok och mycket söt liten tjej med en lojalitet utöver det vanliga, otroligt tillgiven, alltid lydig och vänlig mot allt och alla! Hon har fått 3 kullar och är en plikttrogen och mycket duktig mamma som varit självvalpande alla gånger.  En riktig toppen tjej som skänkt mej stor glädje och jag är mycket stolt över henne!

Valparna i denna kull är sålda förutom Tip Top Doll/Lilla Triss som jag hoppas mycket på och som stannar i kenneln. Jag lyckönskar köparna till Top Secret och Top Star och hoppas innerligt att vi får se dom på utställningar framöver.

Först ut på utställning var min lilla Triss, (Tip Top Doll) som fick HP och blev 2:a bästa valp i klassen 4-6 mån på Yorkshireterriersällskapets  Specialutställning i oktober. Domaren Henrik Johansson gav henne en lysande kritik.  Helgen efter blev hon BIR samt BIG 4 på Örebrolänskennelklubbs årliga utställning.

Domare Dodo Sandahl gav henne också lysande kritik!

 

 

Yorkshireterriervalpar  födda 18 dec 2009

 

Saga fick en söt liten dotter, Ginger Bell. 

Vår vackra yorktik  Royal Ming´s Xotic Pearl (Saga) Efter NORDISK ,FINSK o INTUCH Lil´s Take A Chans On Me

är parad med Multichampion Campari Las Vegas. Saga har erhållit CK, blivit 1:a resp 2:a i klassen Bästa Tik.  Hon har också deltagit på inoff. utst. där hon samtliga gånger blivit BIR och placerat sig BIG 1:a och  BIG 2:a. Saga tävlar även i lydnad samt agility. Hennes sundhet, härliga utstrålning och fogliga temprament hoppas jag hennes valpar skall få del av.

NYTT! Ginger Bell, (Cilla), blev BIR Valp på Askersunds Internat. uts. 2010 09 08.

Vi gratulerar ägarna Berit o Lars till denna söta tik.

 

 Välkommen